Search
Search

Ultrafix®

Levensduur in het kwadraat

Ultrafix® producten hebben levensduur in het kwadraat, dankzij de dubbele verduurzaming. 

Na jarenlange praktijkervaring, zorgvuldig onderzoek en veldtesten heeft Ultrafix® zich dubbeldik bewezen. De Ultrafix® producten hebben een uitmuntende duurzaamheid, zijn insect- en schimmelbestendig, geven niet af en zijn onderhoudsvrij. Deze houttechnologie is een goed alternatief voor tropisch hardhout en kunststof producten, omdat de levensduur ongeveer net zo hoog is, terwijl de prijs aanmerkelijk lager ligt. Ultrafix® hout is verkrijgbaar met een keurmerk voor duurzaam bosbeheer en wordt geleverd onder KOMO.

Het resultaat: een mooi, betrouwbaar, duurzaam eindproduct. Ultrafix® is bruikbaar voor onder andere (weide)afrasteringpalen en dekdelen.

Voordelen

Zowel voor de installateur als voor de gebruiker is Ultrafix® een veilige een duurzame oplossing voor paardenomheiningen en tuinproducten. Ultrafix® is een betere optie dan bijvoorbeeld beton. Houten palen hebben minder impact op paarden en andere dieren en is dus dierveiliger.

Verduurzaming in het kwadraat

De eerste stap is een Celfix® verduurzaming. Dit verlengt de levensduur van het naaldhout aanzienlijk en voorkomt houtaantasting. Het hout wordt middels een premium vacuüm- en druk methode verduurzaamd in onze vestigingen in Harlingen en Schijndel, waarna het middel door natuurlijke fixering in de houtcellen vastgezet wordt voor en langdurige bescherming van het hout. Hierdoor is het lange tijd beschermd tegen bacteriën-, termieten- en schimmelaantasting.

De tweede stap, na natuurlijke conditionering en droging, is tevens een 2houtverduurzaming met antistoffen. Dit geeft een extra verlenging van de levensduur.

Het hout en het productieproces is KOMO gecertificeerd, veilig toepasbaar en voldoet aan de BPR en de strengste Europese wet– en regelgeving en milieueisen

De Ultrafix® producten hebben een minimale levensduurbescherming van 20 – 25 jaar.

Scroll naar boven