Zoek
Zoek

Damwanden

Duurzaamheid en effectiviteit

Dankzij hun duurzaamheid en effectiviteit, worden damwanden veelvuldig toegepast in de grond-, weg- en waterbouw. Damwanden fungeren als grondkering en in veel gevallen tevens als afmeervoorziening.  De duurzaamheid en doeltreffendheid van damwanden maken ze tot een betrouwbare keuze voor een breed scala aan projecten, van kleinere projecten tot grootschalige infrastructuurprojecten. 

Wij leveren damwand in naaldhout, hardhout, Accoya® en H2H® in standaardmaten en als maatwerk. Doordat we al meerdere generaties samenwerken met dezelfde ketenpartners staan wij garant voor een constant hoge kwaliteit uit duurzaam beheerde bossen.

Altijd de meest optimale oplossing

Ons team van ingenieurs staat klaar om met de opdrachtgever mee te denken met betrekking tot afmetingen, houtsoorten, levensduur en toepasbaarheid. Zo komen we gezamenlijk tot de optimale oplossing. 

Naaldhouten en hardhouten damwand

Naaldhouten damwanden zijn direct uit voorraad leverbaar. Voor grotere hoeveelheden bieden we rechtstreekse levering vanaf onze zagerijen op locatie, de meest kostenefficiënte en milieuvriendelijke optie. Ook naaldhouten damwand in de sterkteklasse C24 is op aanvraag leverbaar.  

Hardhouten damwand leveren wij in verschillende maten en houtsoorten vanuit voorraad in duurzaamheidsklasse 1 en sterkteklasse D70.  

Vaak biedt onze H2H® combinatiedamwand de ultieme oplossing; zowel prijs- als millieutechnisch. Als we naaldhout combineren met Accoya® dan hebben we zelfs een verwachte levensduur van 60 jaar.

Accoya damwand

Wij vervaardigen ook volledig Accoya® damwand. Het is een product dat eindeloos meegaat, Cradle to Cradle gecertificeerd en volledig biobased en circulair. In 1999 heeft Van Swaay Duurzaam Hout mede geïnvesteerd in de fabriek in Arnhem om dit hightech hout te produceren in Nederland. 

H2H® damwand

H2H® damwand verdient extra aandacht omdat dit product de beste eigenschappen van de gebruikelijke traditionele soorten verenigt en als eerste Europese houtproduct bekroond is met het Cradle to Cradle certificaat.  

H2H® damwand is een innovatieve ontwikkeling die zich heeft bewezen in de markt. Door middel van een vingerlas wordt een Accoya® of hardhouten deel verbonden met een naaldhouten deel. Damwandplanken bevinden zich voor het grootste gedeelte onder water. Omdat hout het meeste te verduren krijgt op de lucht-/watergrens, wordt op deze plek hout met de hoogste duurzaamheidsklasse toegepast worden, zoals Accoya® of tropisch hardhout. Door ervoor te zorgen dat het naaldhoutgedeelte en de vingerlas van de H2H® damwand zich te allen tijde onder de waterlijn bevinden (30 cm), heeft het volledige product de levensduur van hout met de hoogste duurzaamheidsklasse. 

De gehele H2H® damwandplank wordt geleverd met het KOMO-productcertificaat “Gezaagd Europees naaldhout voor waterbouwkundige toepassingen en H2H®” en heeft een extra garantie op de vingerlas. 

Scroll naar boven