Search
Search

Nobifix®

Lange levensduur,
lage lange-termijn kosten

Nobifix gaat minstens zo lang mee als tropisch hardhout en is volledig veilig voor mens, dier en milieu. Het hout groeit in duurzaam beheerde Europese bossen en wordt op natuurlijke wijze verduurzaamd. 

Nobifix producten hebben een uitmuntende duurzaamheid, zijn insect- en schimmelbestendig, geven niet af en zijn onderhoudsvrij. Deze unieke houttechnologie is een wereldprimeur en een zeer goede en duurzame oplossing. Het heeft een betere MKI dan staal, gecreosoteerde producten, kunststof en beton.

Het gaat langer mee dan de groeiperiode van een boom.

Bestand tegen schimmels,
bacteriën, termieten en houtrot

Door de speciale behandeling en de beschermende schil vergroten we de natuurlijke weerbaarheid van het houtproduct en krijgen schimmels, bacteriën, termieten en houtrot geen kans om binnen te dringen. Hierdoor is het optimaal beschermd voor invloeden van buitenaf.

Unieke voordelen van Nobifix®

17 jaar research en ontwikkeling

Het Nobifix® verduurzamingsproces is een innovatie van Van Swaay Duurzaam Hout en het resultaat van 17 jaar onderzoek. Onderdeel van het proces is het onder vacuümdruk verduurzamen van zeer goed geconditioneerd naaldhout met een gebalanceerde samenstelling van mineraalzouten en andere natuurlijke antistoffen.

Bouwen met een positieve footprint

Nobifix® is onderdeel van een 100% circulaire productieketen. Het hout voor Nobifix® draagt het FSC®– of PEFC-keurmerk en groeit dichtbij, in Europese bossen onder duurzaam beheer. De milieu-impact van transport en verwerking is hierdoor minimaal.

Omdat de levensduur van Nobifix® producten bovendien langer is dan de groeiperiode van de boom die het hout levert, valt de ecologische footprint per saldo natuurpositief uit. Bij gebruik van Nobifix® producten leveren we een bijdrage aan de reductie van CO2. 

Getest in de praktijk en
kennisinstellingen

Nobifix® hout is uitgebreid getest op levensduur in veldtesten en officiële grondbaktesten door onafhankelijke kennisinstellingen. Uitkomsten wijzen uit dat het rondhout minimaal 25 jaar meegaat bij grondcontact en minstens 35 jaar bij bovengronds gebruik.

Veilig voor mens, dier en milieu

Voor het verduurzamingsproces worden enkel natuurlijke materialen en antistoffen gebruikt. Alle inhoudsstoffen in het eindproduct Nobifix® voldoen aan de BPR en overige Nederlandse en Europese wet- en regelgeving. Bij de verwerking van het hout dienen de normale veiligheidsvoorschriften zoals bij onbehandeld hout in acht te worden genomen. 

Nobifix® is dan ook 100% veilig voor mens, dier en milieu.

Scroll naar boven