Zoek
Zoek

Fauna- en wildrasters

De duurzame kracht van hout

Fauna- en wildrasters spelen een cruciale rol in het beschermen van landbouwgewassen, het waarborgen van de verkeersveiligheid voor mens en dier, het beheren van habitats en het scheiden van verschillende diersoorten. Bovendien vervullen deze rasters nog een andere belangrijke functie: ze leiden wilde dieren naar ecoducten en faunatunnels, waar ze veilig de  provinciale- en snelwegen kunnen oversteken en verschillende natuurgebieden met elkaar verbinden. 

In opdracht van hekwerkinstallateurs, aannemersbedrijven, Gemeentes, Waterschappen, Provincies en Rijkswaterstaat leveren we hout met een lange levensduur voor afrasteringen waarbij grondcontact onze kernspecialiteit is sinds 1891. 

Veilig en natuurlijk

Dankzij de natuurlijke en duurzame eigenschappen is hout een vanzelfsprekende keuze voor het creëren van fauna- en wildrasters. Afhankelijk van de toepassing kan door middel van
houtverduurzaming ons hout langdurig beschermd worden tegen invloeden van
buitenaf, zoals insecten, bacteriën, schimmels en termieten.

 

Een passende innovatie voor fauna-rasters in onze Nobifix productlijn waarbij snelgroeiend naaldhout op een natuurvriendelijke manier wordt verduurzaamd waardoor het minimaal net zo lang meegaat als tropisch hardhout. 

 Al ons hout is veilig voor mens, dier, milieu en omgeving. We handhaven een diep respect voor de natuurlijke balans van ecosystemen en dragen hiermee bij aan de CO2 reductie. Door te kiezen voor onze houten afrasteringen draagt u actief bij aan een duurzamere toekomst.

 

Toepassingen

 Ons hout is perfect voor toepassing bij zwartwildrasters, roodwildrasters en kleinwildrasters waaronder wild-, dassen-, marter-, amfibie-, reeën- en gecombineerd faunarasters. Ook perfect geschikt voor lint-, rund-, paarden-, geiten-, schapen-, alpaca-, kippen- en hondenafrasteringen.

Houtsoorten

Scroll naar boven