Zoek
Zoek

Onze merken

Onze merken: circulair, biobased en
hernieuwbaar

Bij Van Swaay Duurzaam Hout zit duurzaamheid en het nóg langer mee laten gaan van hout in het DNA. We zetten ons in voor het behoud van onze natuurlijke bronnen. Hout is één van de meest veelzijdige en duurzame (bouw)materialen die de mensheid al eeuwenlang gebruikt. 

Wij geloven in de kracht van hout als circulaire, biobased en hernieuwbare grondstof en zijn toegewijd aan het leveren van hoogwaardige houtproducten die langdurig mee gaan.  

Levensduurverlenging:  

merkgarantie

Hout is een natuurlijk geschenk van onze bossen en biedt talloze voordelen als bouwmateriaal. Het is hernieuwbaar, biologisch afbreekbaar en heeft een lage ecologische voetafdruk. Wanneer hout op verantwoorde wijze wordt geoogst uit duurzaam beheerde bossen én de levensduur door middel van houtverduurzaming natuurlijk wordt verlengd, dragen we bij aan ontbossing en positieve klimaattransitie. Onze merken staan hiervoor garant.

Houtverduurzaming

het geheim achter een sterk verlengde levensduur

Bij Van Swaay gaan we een stap verder in duurzaamheid door veel van onze houtproducten te verduurzamen. Houtverduurzaming is een bewezen techniek waarbij hout onder vacuüm druk wordt behandeld met een milieuvriendelijk houtverduurzaming. De premium vacuüm-druk houtverduurzaming biedt een langdurige bescherming tegen externe factoren zoals termieten, schimmels en houtrot.

 Onze verduurzamingsmethoden zijn ontworpen om zowel het hout te beschermen als het milieu te respecteren. We werken nauw samen met milieubeschermingsinstanties om ervoor te zorgen dat onze processen voldoen aan de hoogste milieunormen en bijdragen aan duurzame toekomst.  

Het verduurzamen van hout verlengt niet alleen de levensduur aanzienlijk, maar vermindert ook de behoefte aan vervanging. Hierdoor dragen we bij aan CO2 reductie.

Scroll naar boven