Search
Search

Garlux®
Tuin- en constructiehout

Tuin- en constructiehout

Hout is een circulair bouwmateriaal en doordat bomen onderling verschillen van elkaar heeft hout een unieke structuur en textuur afhankelijk van de bewerking. Vanwege deze unieke eigenschappen ontwikkeld hout zijn eigen karakteristieke uitstraling. Hout is hierdoor breed toepasbaar als tuin- en constructiehout.

Hout verzacht het uiterlijk ten opzichte van “hardere” materialen als staal, kunststof of beton en is bovendien het meest circulaire en duurzame bouwmateriaal. Geen wonder dat vele architecten, opdrachtgevers, bouwers en tuinontwerpers kiezen voor hout.
De toepassingsmogelijkheden zijn oneindig! 

Garlux®

Of je nu een buitenverblijf wilt bouwen, een schutting wilt plaatsen of buitenmeubels wilt maken, het begint allemaal met de bewust keuze voor verantwoord en duurzaam hout met een lange levensduur. Dit is de garantie voor het creëren van een prachtig bouwwerk dat tientallen jaren plezier biedt. Bij  Van Swaay Duurzaam Hout wordt hout op een duurzame wijze behandeld om het te beschermen tegen natuurlijke afbraak door schimmels, bacteriën en insecten.

Van Swaay tuinhout wordt aangeboden onder het label Garlux. Dit label staat garant voor:

Hout: oneffenheden horen erbij

Hout is een materiaal dat zich kenmerkt door zijn sterkte, lichtheid, eenvoudige bewerkbaarheid en tijdloze uitstraling. Het is een veelzijdig materiaal dat eindeloze mogelijkheden biedt voor creatieve toepassingen. Het natuurlijke karakter van hout omvat van nature enkele eigenschappen, zoals hars (dat eenvoudig kan worden verwijderd met terpentine), merg, oppervlakteschimmel, noesten en kwasten, variaties in maatvoering (door krimpen en uitzetten) en scheurvorming.   

Scroll naar boven