Search
Search

Accoya®

Een nieuwe manier om
te denken over hout

Van Swaay Duurzaam Hout heeft samen met Accoya® sinds 1999 een unieke productlijn  opgezet. Door middel van een revolutionair wetenschappelijk proces, genaamd acetylatie, wijzigt het hout om het de eigenschappen te geven die verder gaan dan het allerbeste hardhout en in vele gevallen verder dan die van aluminium en PVC/plastic. In grond-/watercontact heeft het een gegarandeerde levensduur van 25 jaar en bovengronds 50 jaar en een technische levensduur van zelfs 60 jaar. 

Het is inmiddels bij duizenden woningen en gebouwen toegepast. Ook in veel architectonisch belangrijke projecten wereldwijd. Accoya brengt nieuwe mogelijkheden voor ramen, kozijnen, deuren, gevelbekleding, terrasplanken en in de grond-, weg- en
waterbouw.

Excellente prestaties

Accoya biedt een ongekend vertrouwen in hout; u mag er zeker van zijn dat het hout niet zichtbaar zwelt, krimpt of vervormt in wisselende klimaten. Het is zeer duurzaam (duurzaamheidsklasse 1) en bestand tegen alle extreme weersomstandigheden. Van vormstabiel Accoya hout kunt u een leven lang genieten.

Afwerken met top resultaat 

De prestatie van de afwerking vat veel van de redenen samen waarom architecten en maakindustrie graag met Accoya werken. Coatings zien er schitterend uit en gaan langer mee omdat het hout extreem dimensie stabiel is. Het hout kan ook zeer goed toegepast worden zonder afwerking waardoor het een mooie zilvergrijze en natuurlijke uitstraling krijgt. Het geringe onderhoud bespaart tijd en geld op de lange termijn. Het biedt ook een enorme ontwerpvrijheid met de mogelijkheid om brede delen toe te passen. Het oppervlak kan op veel manieren worden geprofileerd en afgewerkt, zoals fijn bezaagd, geschaafd of gebrand.  

Onovertroffen duurzaamheid 

Accoya is de echt duurzame keuze die u helpt om wereldwijde uitdagingen zoals klimaatverandering aan te gaan. Van bron tot productie en tot het einde van de levensduur: duurzaam in alles. Accoya is FSC®  en Cradle to Cradle “Gold” gecertificeerd. Met de lage MKI-score en lage CO2-voetafdruk wordt de CO2-uitstoot verminderd voor een gezondere wereld. Het is veilig voor mens, dier en de aarde.  

Grond-, weg- en waterbouw

Minder aanbestedingen, minder grondroeringen, minder overlast en een lange levensduur. Dus uiteindelijk minder kosten en een zeer lage milieu-impact. Dit maakt het zeer geschikt voor tal van toepassingen in de GWW, zoals geluidswanden, damwanden, oeverbeschoeiingen, steigers, loopdekken en afrasteringen.  

Gevelbekleding

Esthetiek en weinig onderhoud zijn van cruciaal belang waarvoor Accoya een mooie houtoplossing biedt. Ook in de meest extreme weersomstandigheden is het ideaal voor gevelbekleding. Coatings gaan veel langer mee en de gevelbekleding ziet er geweldig uit. Op maat gemaakte profielen, de hoge vormstabiliteit en diverse afwerkingen geven een pure uitstraling. Beschikbaarheid van zowel brede als smalle planken, waardoor het een ultieme ontwerpvrijheid geeft. Het is inmiddels bij duizenden houtconstructies, woningen en gebouwen toegepast. Ook in veel architectonisch belangrijke projecten wereldwijd.  

Terrasplanken

De hoge stabiliteit van Accoya hout betekent dat terrasplanken bijna naadloos te leggen zijn. Zo ontstaat een strak oppervlak, blijft zeer lang mooi en het is extreem duurzaam. Het past bij alle klimaten en bij zonbelasting blijft het relatief koel. Het Accoya hout is nagenoeg splintervrij, wat het perfect maakt voor blote voeten.  

Voordelen

Scroll naar boven