Zoek
Zoek

Agrifix®

Uitmuntende duurzaamheid

Agrifix® producten hebben levensduur in het kwadraat, dankzij onze dubbele verduurzaming.

Na jarenlange praktijkervaring, zorgvuldig onderzoek en veldtesten heeft Agrifix® zich bewezen. De producten hebben een uitmuntende duurzaamheid, zijn insect- en schimmelbestendig, geven niet af en zijn onderhoudsvrij. Deze houttechnologie is een goed alternatief voor tropisch hardhout en betonnen producten, omdat de levensduur ongeveer net zo hoog is, terwijl de prijs lager ligt. Agrifix® rondhout is verkrijgbaar met een keurmerk voor duurzaam bosbeheer en wordt geleverd onder KOMO.

Het resultaat: een mooi, betrouwbaar, duurzaam eindproduct bruikbaar voor onder andere fruitboompalen, (weide)afrasteringpalen en hagelnetpalen.

Voordelen

Zowel voor de installateur als voor de gebruiker is Agrifix® een veilige een duurzame oplossing. Agrifix® is een betere optie dan bijvoorbeeld beton. Houten palen zullen minder snel breken bij windbelasting en heeft minder impact op dieren en het millieu.

Verduurzaming in het kwadraat

De eerste stap is een Celfix® verduurzaming. Dit verlengt de levensduur van het naaldhout aanzienlijk en voorkomt houtaantasting. Het hout wordt middels een premium vacuüm- en druk methode verduurzaamd in onze vestiging in Schijndel, waarna het middel door natuurlijke fixering in de houtcellen vastgezet wordt voor en langdurige bescherming van het hout. Hierdoor is het lange tijd beschermd is tegen bacteriën-, termieten- en schimmelaantasting.

De tweede stap, na natuurlijke conditionering en droging, is tevens een 2e houtverduurzaming met antistoffen. Dit geeft een extra verlenging van de levensduur wat nodig is voor een teelt.

Het hout en het productieproces is KOMO gecertificeerd, veilig toepasbaar en voldoet aan de BPR en de strengste Europese wet– en regelgeving en milieueisen.

De Agrifix® producten hebben een verwachte levensduurbescherming van minimaal één appelteelt met een technische levensduurverwachting van 15 tot 20 jaar.

Scroll naar boven