Zoek
Zoek

Circulaire en constructieve geveloplossingen

Duurzame keuze

Met hout als oneindig hernieuwbare grondstof en onze innovatieve geveloplossingen dragen we bij aan de wereld van morgen. In co-creatie realiseren we CO2-reductie met een gunstige levenscyclusanalyse (LCA) en lage milieukostenindicator (MKI). 

Het unieke vermogen van hout om CO2 vast te leggen betekent dat het gebruik van hout kan dienen als compensatie voor het gebruik van staal of beton, waardoor CO2-neutraal en natuurpositief bouwen haalbaar is.

Enkele van onze unieke houtoplossingen hebben bijzondere certificeringen en kwaliteitslabels ontvangen, zoals Cradle to Cradle gecertificeerde H2H, FSC en KOMO gecertificeerde Accoya, H2H en onze Nobifix producten.

Onbegrensde mogelijkheden

Op maat gemaakte houten geveloplossingen

Met ons team van ingenieurs zetten we graag ons vakmanschap in om projecten te realiseren. Omdat de mogelijkheden voor houten geveloplossingen eindeloos zijn, bieden wij op maat gemaakte oplossingen. 

Bij de ontwikkeling van houten gevelconcepten houden we altijd rekening met modulariteit, duurzaamheid, laag onderhoud en demonteerbaarheid van de oplossing. We bieden pre-fab oplossingen die eenvoudig te plaatsen zijn, zodat de bouwperiode efficiënt verloopt. Wij werken in co-creatie, ook in de conceptfase van een project.

Samen met onze opdrachtgevers kijken we naar de totale gebruiksperiode. We bieden een breed scala aan houtoplossingen die weinig onderhoud vereisen. Bovendien is hout zeer geschikt voor het vervangen van afzonderlijke onderdelen. Reparaties zijn daardoor kosteneffectief, snel en eenvoudig uit te voeren. 

Onze missie is om duurzame houtoplossingen te bieden voor elke gewenste toepassing met een zeer lage Total Cost of Ownership (TCO) per levensduurjaar.  

Warme en natuurlijke uitstraling 

Het natuurlijke karakter van hout geeft elk gebouw of constructie een warme, pure en authentieke uitstraling. Hout wordt steeds vaker toegepast in een breed scala van projecten, waaronder woningen, zorgcomplexen, scholen, gebouwen, parkeergarages en woningbouwprojecten.  

Uitstekende isolatie met hout 

Hout biedt uitstekende isolatie-eigenschappen die het hele jaar door bijdragen aan het comfort van een gebouw. In de zomer helpt hout bij het koelen van het gebouw, terwijl het in de winter de warmte vasthoudt, waardoor een natuurlijke thermische regeling ontstaat. 

Bovendien biedt hout nog meer mogelijkheden voor natuurpositiviteit. Het is bijvoorbeeld mogelijk om aan de houten dakrand een groene strook te bevestigen, waardoor niet alleen extra koeling wordt gecreëerd, maar ook de mogelijkheid ontstaat om regenwater op te vangen en te benutten. 

Scroll naar boven