Zoek
Zoek

Celfix®

Langdurige bescherming

Celfix® verduurzaming verlengt de levensduur van naaldhout aanzienlijk en voorkomt houtaantasting.

Hout wordt middels een premium vacuüm- en druk methode verduurzaamd in onze vestigingen in Harlingen en Schijndel, waarna het middel door natuurlijke fixering in de houtcellen vastgezet wordt voor een langdurige bescherming van het hout. Hierdoor is het lange tijd beschermd tegen bacteriën-, termieten- en schimmelaantasting.

Het hout en het productieproces is KOMO gecertificeerd, veilig toepasbaar en voldoet aan de BPR en de strengste Europese wet– en regelgeving en milieueisen.

Duurzaam

In samenwerking met kennisinstellingen is het product de laatste decennia doorontwikkeld en zijn er diverse natuurlijke stoffen toegevoegd, zoals mineraalzouten en natuurlijke afweerstoffen waardoor het hout nog langer meegaat. Zo maken we gebruik van de kracht van onze eigen natuur. Celfix® producten zijn verkrijgbaar met een keurmerk voor
duurzaam bosbeheer.

De antistofwaarde is minimaal 2x zo hoog als bij verduurzaamde producten van de meeste andere aanbieders, wat een grote impact heeft op de levensduur. Kortom Celfix® producten hebben de laagste kosten per levensjaar.

Van Swaay Duurzaam hout is al sinds 1891 jaar een verduurzamingsbedrijf waarbij continuïteit en kwaliteit belangrijke kernwaarden zijn.

Unieke voordelen van Celfix®

Duurzaam op alle fronten

Celfix® hout past goed in de gedachte van duurzaam bouwen. Zo zijn de gebruikte houtsoorten afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Daarnaast wordt Celfix® hout veilig en milieuverantwoord geproduceerd onder KOMO-keur. Hierbij komen geen afvalstoffen of bijproducten vrij. Met Celfix® slaan wij samen met u een weg in voor een maximale duurzame samenleving met de laagste overall kosten voor de eindgebruiker.

Veilig in gebruik

Het gebruik van met Celfix®  verduurzaamd hout in speeltoestellen en tuinhout is veilig voor spelende kinderen en doe-het-zelvers. Dit geldt uiteraard zowel voor toepassingen boven als in de grond. Volledig veilig voor mens, millieu en omgeving na toetsing door het RIVM en periodieke toetsing door SKH.

Scroll naar boven