Search
Search

Hollands hout®

Houdt van Holland

De bossen van Staatsbosbeheer waar we in wandelen, spelen en genieten, leveren jaarlijks ongeveer 310.000 m3 aan hout. Zaaghout, papierhout, industriehout, meubelhout en haardhout. Staatsbosbeheer heeft een eigen merk ‘Hollands Hout’ dat op heel veel plaatsen terug te vinden is.

Bij Van Swaay verwerken we diverse Hollandse houtsoorten tot tuin- en constructie hout. Al ons Hollands hout is FSC® gecertificeerd en komt gegarandeerd uit Nederlandse bossen.

Duurzaam hout van dichtbij

Hollands hout zoals Lariks en Douglas zijn harsrijke houtsoorten. Daardoor is het hout duurzaam en ook onbehandeld geschikt voor toepassingen in de buitenlucht. Ook voor binnen toepassingen worden deze houtsoorten veel gebruikt. Met name de rode kleur zorgt voor een warme uitstraling.

Hernieuwbare grondstof

Hout is een hernieuwbare grondstof en daarom een van de meest milieuvriendelijke bouwmaterialen ter wereld. Door verstandig uit onze bossen te oogsten, is hout oneindig beschikbaar en kunnen we een bijdrage leveren aan de circulaire economie. De merknaam Hollands hout garandeert dat het hout afkomstig is uit bossen met een ecologisch, sociaal en economisch verantwoord beheer.

Scroll naar boven