Zoek
Zoek

Innovatieve steiger oplossingen

Vermindering van grondstofgebruik

Met onze co-creatieve aanpak denken we samen na over ontwerpen en realisaties van duurzame steigeroplossingen. De nadruk ligt hierbij op herbruikbaarheid, zeer lange levensduur en de laagste lange termijn kosten voor de eindgebruiker. Dit betekent dat de constructie na gebruik gemakkelijk gedemonteerd, gerepareerd en opnieuw geïnstalleerd kan worden op andere locaties en voor andere toepassingen.

Hout leent zich uitstekend voor hergebruik, reparatie, herbestemmen, recylen en zelfs upcyclen. Onze passie en houtkennis zetten we graag vrijblijvend in bij het meedenken om de levensduur van de toepassing te maximaliseren en verspilling te voorkomen.  

Optimaal gebruik van
hernieuwbare grondstoffen:

in balans en natuurpositief

Door te kiezen voor een houtoplossing waarbij het hout langer meegaat dan de
groeiperiode van de boom, houden we de natuur in balans en leveren we een
natuurpositieve bijdrage. 

Een voorbeeld hiervan is het gebruik van Cloeziana VSA Deze houtsoort is geliefd om zijn snelle groei in circa 12 jaar, de kaarsrechte cilindrische stam en het van nature beschermd zijn voor aantasting door invloeden van buitenaf. In het bijzonder is Cloeziana hout beschermd tegen aantasting door paalworm. Daardoor is het zeer goed inzetbaar voor het fundament van duurzame steigers, golfbrekers en voor meerpalen. 

Dubbel besparend

Sinds 1891 zijn wij met onze vakkennis en ervaring dé specialist in het leveren van
duurzame houtoplossingen. Om het land en water onder de steiger goed te funderen is het nuttig een oeverbescherming toe te passen.

Een voorbeeld hiervan is de 
H2H productlijn waarbij de kade en het land maximaal beschermd blijven met minimaal gebruik van tropisch hardhout. Hout krijgt het meest te verduren op de lucht/water-grens zodat op deze plek hout met de hoogste duurzaamheid toegepast moet worden zoals Accoya® of tropisch hardhout. H2H® is een unieke combinatie van duurzaam Accoya of (gebruikt) hardhout en snelgroeiend Europees naaldhout. Door een oersterke vingerlas zijn deze twee houtsoorten onlosmakelijk met elkaar verbonden.

H2H is een innovatieve oplossing die duurzaam, gebruiksvriendelijk, betaalbaar en ecologisch verantwoord is. Bovendien zorgt deze combinatie voor de laagste kosten per levensduurjaar voor de opdrachtgever.

Van Swaay heeft voor haar H2H productlijn als eerste Europese Houtbedrijf een Cradle to Cradle certificaat ontvangen. Centrale gedachte van Cradle to Cradle is dat een grondstof aan het einde van de levenscyclus weer de grondstof is voor een ander product, naast gezonde inzetbaarheid van mensen en materiaal en natuurpositieve productieprocessen.  

Hout circulair

Ons hout gaat langer mee dan de groeiperiode van een boom; dé hernieuwbare grondstof. We zijn toegewijd aan het bieden van innovatieve biobased houtoplossingen voor de Circulaire Economie. Hierbij brengen we producten en natuurpositieve materialen in voor de (openbare) buitenruimte en infrastructuur, die zijn vervaardigd uit biobased materiaal en/of hernieuwbare grondstoffen. 

Onze expertise, doorgegeven van generatie op generatie, maakt ons uw partner voor op maat gemaakte oplossingen. We inspireren mensen om hernieuwbare grondstoffen te omarmen en zoeken daarbij ook verbinding met onderwijs- en kennisinstellingen.  

Toepassingen

Duurzame steigerconstructies, jachthavensteigers, aanmeerfaciliteiten, floodproof bouwen en loopbruggen. 

Houtsoorten

Cloeziana, Azobé, Angelim Vermelho, Okan, Vuren en Grenen.

Onze merken

Cloeziana VSA®, H2H®, Accoya®

Scroll naar boven