Zoek
Zoek

Meerpalen

Duurzaam hout voor duurzame waterbouw

Bij waterbouwprojecten zijn veiligheid, duurzaamheid en kostenefficiëntie belangrijke pijlers. De juiste materiaalkeus bij het gebruik van meerpalen is cruciaal aangezien deze de ruggengraat vormen van havens en aanlegsteigers; ze dragen bij aan de stabiliteit en functionaliteit. Door voor hout te kiezen, kies je voor een materiaal dat bestand is tegen de elementen én is opgewassen tegen zware belasting. Door de natuurlijke uitstraling passen houten meerpalen perfect in een natuurlijke waterrijke omgeving. 

Belangrijke overwegingen
bij de keuze van meerpalen

Veiligheid: meerpalen moeten bestand zijn tegen zware belastingen en schokken veroorzaakt door aanmerende schepen. Wij bieden hout met uitstekende sterkte-eigenschappen, wat bijdraagt aan de veiligheid in havens.

Duurzaamheid: hout is hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar. Door voor hout te kiezen uit duurzaam beheerde bossen draag je bij aan CO2 reductie en dus aan de wereld van morgen.

Kostenefficiëntie: meerpalen worden constant blootgesteld aan de elementen, zoals zonlicht, water en mogelijk zout. Het gebruik van duurzaam hout van Van Swaay verzekert langdurige prestaties en minimaliseert onderhoudskosten. 

Het plaatsen van meerpalen

Het correct plaatsen van meerpalen is net zo belangrijk als de keuze van het materiaal zelf. Van Swaay kan vanuit haar vakmanschap gedegen ondersteuning en advies geven. Zo is de juiste diepte van de palen en de juiste afstand tussen de palen belangrijk. Ook selecteren we hout conform strenge kwaliteitseisen om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de hoogste normen voor waterbouwkundige constructies.  

 

Wij bieden een uitgebreid assortiment meerpalen aan welke verkrijgbaar zijn in H2H®, Cloeziana of hardhout met lengtes tot wel 12 meter. Met onze jarenlange expertise en onze hoogwaardige producten, staan wij garant voor een lange levensduur én een positieve bijdrage aan de wereld van morgen.  

Scroll naar boven