Zoek
Zoek

Beschoeiingen

De kracht van duurzame
oeverbescherming

Bij het creëren van stevige beschoeiingen met een lange levensduur langs het water, is de keuze voor duurzaam hout van essentieel belang. Een beschoeiing functioneert als bescherming van land en creeërt een barrière tegen het afkalven van grond en is dé manier om stabiliteit te geven aan de oevers langs waterwegen, kanalen en vijvers.  

Onze geschiedenis van meer dan een eeuw motiveert ons om verantwoordelijkheid te blijven nemen voor de toekomst. Zo hebben we met onze houtoplossingen meegewerkt aan dijkverstevigingen, geholpen bij overstromingen in 1953 en zorgen wij voor veilige land- en waterweg beschermingen en schone producten waardoor het water zuiver blijft.

Palen, schotten en combischotten

Oeverbescherming bestaat vaak uit twee fundamentele elementen: palen en schotten. Palen, stevig verankerd in de grond, vormen de verticale ondersteuning van de constructie. Schotten worden horizontaal achter de palen geplaatst en bieden de benodigde stabiliteit en bescherming. Samen vormen deze componenten een duurzame en doeltreffende oplossing om erosie en afschuiving te voorkomen.

We bieden een uitgebreid assortiment naaldhouten-, hardhouten- en combischotten aan. Bij combischotten wordt het onder water gedeelte gemaakt van snelgroeiend naaldhout, dat onder water zeer goed bestand is tegen invloeden van buitenaf, aangezien hier geen zuurstof bij komt. Het bovenwatergedeelte wordt gemaakt van hardhout, omdat dit deel bestand moet zijn tegen invloeden van buitenaf. Op deze manier realiseren we een zeer duurzame oplossing met beperkt gebruik van tropisch hardhout.

Het resultaat is een eindproduct in duurzaamheidsklasse I.

Naaldhout kan worden gecombineerd met Accoya®, Cloeziana, Robinia en hardhout. Deze schotten zijn goed te combineren met onze H2H® palen. H2H® bestaat uit naaldhout gecombineerd met Accoya® of hardhout.

Verschillende houtsoorten en afmetingen

Palen en schotten zijn verkrijgbaar in vele verschillende houtsoorten en afmetingen.
Deze flexibiliteit maakt houten beschoeiingen geschikt voor zowel eenvoudige oevers als complexe waterkantstructuren.

We hebben diverse standaardmaten schotten met grondkerend en waterdoorlatend doek in Europees hardhout, tropisch hardhout en Cloeziana op voorraad liggen. Vanuit onze eigen (schotten)timmerfabriek kunnen we flexibel en snel inspelen op maatwerk en specifieke klantvragen. Bij elk type schot bieden we een breed assortiment aan bijbehorende palen uit voorraad aan.  

Bezaagde en ronde palen

Bezaagde en ronde palen zijn te gebruiken bij schotten of als lichte paal-plank constructie voor (tijdelijke) oeverbeschoeiing. Ronde palen lenen zich ook uitstekend voor een
palenrij die dient als golfbreker. 

H2H® palen zijn de meest natuurpositieve keuze. Deze palen zijn vanuit de Cradle to Cradle gedachten ontwikkeld en samengesteld uit een hardhouten of Accoya® opzetter die met een vingerlasverbinding aan het naaldhoutdeel is verbonden. Met een verwachte levensduur van 25 tot 60 jaar is H2H een verantwoorde en duurzame keuze voor projecten in de GWW.

Toepassingen

Ons duurzame hout is perfect toepasbaar in de meeste beschoeiingen en andere oeverbeschermingen.

Scroll naar boven