Zoek
Zoek

Cloeziana VSA®

Zeer duurzame en sterke oplossing

Cloeziana VSA is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De bomen groeien zeer snel waardoor ze in staat zijn om snel CO2 vast te leggen. Een klein percentage van het hout wordt jaarlijks geoogst (rotatie) waarbij er nieuwe bomen voor in de plaats worden geplant. Dit zorgt voor een duurzame aangroei en aanvoer van hout en verhoogde CO2 opname en O2 afgifte aangezien dit bij jongere bomen sneller plaatsvindt. De CO2 blijft opgeslagen gedurende de gebruiksperiode van het hout.

Het hout heeft een natuurlijke uitstraling met een bruingele gloed en wordt qua uiterlijk weleens vergeleken met de houtsoort Robinia. Echter heeft Cloeziana een hogere sterkte klasse van D70 en valt het in duurzaamheidsklasse 1. Dit betekent dat het kernhout uitzonderlijk duurzaam is voor schimmel- en insectenbederf. 

Klimaat-positieve toekomst

Duurzaam bosbeheer en het toepassen van hout vormt de basis van een klimaat-positieve toekomst. De levensduur van Cloeziana hout is met meer dan 25 jaar gelijk aan minimaal
2x de groeitijd van de boom waardoor de natuur positief in balans is.  

Al ons Cloeziana hout komt uit FSC gecertificeerde plantages in gefreesde, gezaagde of ronde vorm. Deze plantages zijn onder beheer van onze partner; de Forever Forests Group (FFG). De FFG zet zich in om het gebruik van inheemse soorten te beperken en de duurzame transformatie van de bosbouwindustrie te stimuleren.  

Voordelen Cloeziana VSA®

De toepassingen zijn eindeloos 

Cloeziana hout kan o.a. toegepast worden als aanmeerpalen, oeverbeschoeiingen, constructiehout, gevelbekleding, dijkversterkingen, kustbescherming, boomhutten, klimparken, wrijvingshout en pro-locksystemen. 

Grond-, weg- en waterbouw

Minder aanbestedingen, minder grondroeringen, minder overlast en een lange levensduur. Dus uiteindelijk minder kosten en een zeer lage milieu-impact. Dit maakt het zeer geschikt voor tal van toepassingen in de GWW, in zowel zoet als zout water, zoals golfbrekers, damwanden, oeverbeschoeiingen, steigers, loopdekken en afrasteringen.  

Scroll naar boven