Hout met inhoud

NL Doet & Zorgboerderij De Locatie

Op 6 februari 2018 brandde de centrale opvangruimte van zorgboerderij De Locatie in Vlijmen volledig af. Voor Bernadette van de Akker en Wim Habraken staat die ruimte niet alleen centraal op hun terrein, maar ook symbool voor hun levenswerk: jeugdzorg op maat leveren.

Met al hun energie, vele sponsoren en helpende handen werken zij nu aan de wederopbouw. Ondertussen gaat de opvang van jeugd door, improviseren is hen niet vreemd.

Met behulp van NL Doet is er o.a. op 9 en 10 maart hard gewerkt aan de wederopbouw. Van Swaay Duurzaam Hout heeft een steentje bij kunnen dragen aan de wederopbouw van deze mooie zorgboerderij door weidepalen ter beschikking te stellen ten behoeve van afrasteringen voor de dieren.

Op de (kleinschalige) boerderij is zorg voor en contact met dieren namelijk een belangrijke manier om met name kinderen met gedragsproblemen/autistische stoornissen  te laten groeien en bloeien. Ze hebben daarvoor naast kleinvee ook enkele koeien en paarden/pony’s.

Op de site van Zorgboerderij De Locatie Vlijmen www.delocatie.nl kunt u een indruk krijgen van het prachtige werk dat Bernadette en Wim doen.