Hout met inhoud

Creo-Luc® verduurzaming

Creosoteren is het onder vacuüm en druk impregneren van hout met creosootolie. Van Swaay gebruikt hiervoor Creo-Luc®; het milieuvriendelijke product voor professionele toepassingen zoals spoorbielzen, afrasteringspalen, fruitboompalen en paardenomheidingen.

Creo-Luc® is een houtverduurzamingsmiddel dat preventief kan worden toegepast voor hout dat van nature niet voldoende duurzaam is wanneer het blootgesteld wordt aan weer, wind en grondcontact. Het verduurzaamde hout wordt toegepast daar waar het zonder verduurzaming onvoldoende lang zou meegaan. Creo-Luc® beschermt het hout tegen aantasting door schimmels en insecten. 

Gecreosoteerd hout kan eenvoudig door verbranding worden gerecycled, waardoor warmte en elektriciteit worden opgewekt. Omdat creosootolie ook als stookolie kan worden gebruikt, heeft gecreosoteerd hout een hoge energie-inhoud en laat het geen toxische resten achter. Hierdoor wordt een bijdrage geleverd om de CO2-kringloop te sluiten. Hout is een CO2-neutraal materiaal. In Nederland dient verduurzaamd hout met het bedrijfsafval te worden afgevoerd om onder de geldende voorschriften te worden hergebruikt of te worden verwerkt.

Meer weten over Creo-Luc®? Neem contact op, klik hier!