Hout met inhoud

Hout: de circulaire grondstof

Producten van Van Swaay Duurzaam Hout zijn duurzaam en dragen bij aan de reductie van CO2 uitstoot. Daarnaast kunnen alle producten voor en na de gebruikersfase dienen als een circulaire grondstof. De voordelen van hout:

  • 100% recyclebaar
  • Verantwoord bosbeheer door FSC® en PEFC
  • Draagt bij aan CO2 reductie
  • Oneindige levensduur
  • Superieure LCA door gesloten cyclus (zie schematische weergave hieronder en het artikel Houten damwanden scoren hoog in LCA onderzoek)

Het mooie van hout is dat het een hernieuwbare grondstof is; bomen kunnen na 20 tot 120 jaar geoogst worden, terwijl andere grondstoffen soms eeuwen nodig hebben om tot ontwikkeling te komen. Daarnaast is hout erg milieuvriendelijk. Het levert een zeer positieve bijdrage aan het opslaan en reduceren van CO2. Bomen zijn namelijk in staat om CO2 uit de lucht te halen en slaan dit vervolgens voor vele jaren op. Aan het einde van de levenscyclus kan het vervolgens worden gebruikt voor energieterugwinning door verbranding. Daarnaast heeft hout, in vergelijking met andere materialen zoals kunststof, staal en aluminium, zeer weinig energie nodig voor de productie. Ook is hout goed te onderhouden, is het recyclebaar en biologisch afbreekbaar.