Hout met inhoud

Boompalen

Een boompaal is nodig ter ondersteuning van de groei van jonge bomen. Vanuit economisch oogpunt is het belangrijk dat een boompaal voldoende levensduur biedt en niet vervangen hoeft te worden vóór de boom voldoende geworteld is. Vuren, grenen, kastanje en robinia zijn bij uitstek de houtsoorten die als boompalen ingezet kunnen worden.

Boompalen zijn vaak onbehandeld omdat de levensduur van een onbehandelde paal normaal gesproken voldoende is voor de ondersteuning in de eerste jaren van een jonge boom. Na verloop van tijd is de boom voldoende geworteld en kan dan zonder paal blijven staan. Indien een langere levensduur van de paal gewenst is, kunt u ook kiezen voor de HV-boompaal, kastanje of robinia.

Van Swaay Duurzaam Hout heeft verschillende soorten en maten boompalen in het assortiment, zoals geschild en ruw gefreesd. Diverse afmetingen zijn leverbaar, neem hiervoor contact op met een van onze medewerkers. Het voordeel voor u is dat Van Swaay een grote voorraad heeft en de palen dus snel leverbaar zijn.

Bent u op zoek naar palen voor de fruitteelt? Kijk dan op de pagina agrarisch hout of neem contact op met een van onze medewerkers.