Hout met inhoud

Agrarisch hout

Van Swaay heeft ook een compleet programma duurzaam hout voor gebruik in de agrarische- en landelijke omgeving. Dit assortiment omvat onder meer afrasteringspalen, weidepalen, planken en balken en hout voor de productie van paardenbakken. Voor alle typen terreinen en afrasteringsmogelijkheden hebben wij een oplossing.
 
HV-boompaal
Traditionele, niet verduurzaamde boompalen hebben een levensduur van enkele jaren. Dit is in de praktijk vaak net te kort, want veel jonge aanplant heeft tot vijf jaar ondersteuning van en boompaal nodig. Verhitting kan de levensduur van boompalen verlengen. Deze paal gaat dankzij lichte plaatselijke verbranding aanzienlijk langer mee! Dit gebeurt uitsluitend op de plaats waar houtrot de meeste kans heeft: op de grens van grond en lucht. De overige delen van de HV-boompaal houden hun natuurlijke uitstraling.

Afrasteringspaal
Verduurzaamde rondhoutpalen blijken in vergelijking met andere materialen ruimschoots te voldoen aan de gestelde eisen met betrekking tot duurzaamheid en kosten. Met rondhoutpalen is het mogelijk om vrijwel overal op eenvoudige wijze een strakke gaasmat te maken.

Weidepalen
Weidepalen worden gebruikt in de landbouw en in plantsoenen. Daarbij wordt glad staaldraad, puntdraad, schrikdraad of gaas aan de rondhoutpalen bevestigd.

Fruitboompalen
Fruitboompalen dienen om vruchtbomen op een zwakke onderstam blijvend steun te bieden.

Planken en balken
Stallen, buitenverblijven, paardenbakken etc. van verduurzaamd hout zijn mooi, duurzaam en onderhoudsvrij.

Robinia, eiken en kastanje
Een duurzame oplossing met een rustieke uitstraling voor o.a. afrasteringen, speelweides, meubelen, en nog vele andere mogelijkheden.

Voor paardenliefhebbers
Voor paardenliefhebbers heeft Van Swaay alle houtsoorten voor de bouw van een paardenbak, omheining, hekwerk of houten stal.

   
  
 
Meer weten over ons agrarische hout? Neem contact op, klik hier!