Hout met inhoud

Accoya®: duurzaam, stabiel en ecologisch

   

Van Swaay Duurzaam Hout heeft samen met Accoya® een nieuwe en unieke productlijn voor de GWW-sector opgezet. Accoya® is door acetylatie gemodificeerd hout met tenminste de levensduur van de beste tropische hardhoutsoorten en kunststof.

Al meer dan 80 jaar ervaring, onderzoek en praktijktesten wijzen uit dat Accoya® hout het meest toonaangevende hightech hout ter wereld is. Het komt uit verantwoord beheede bossen, is FSC® gecertificeerd en de volledige Accoya® productie is Cradle to Cradle Gold gecertificeerd. Zowel bovengronds als in grond-/watercontact vertoont het Accoya® hout de hoogte duurzaamheid; duurzaamheidsklasse 1. Bovendien behoudt het zijn uiterlijke kenmerken en heeft het nagenoeg geen onderhoud nodig.

Accoya wordt toegepast in H2H®-palen, H2H®-damwanden, dekdelen en afrasteringen. Daarnaast is Accoya goed te vertimmeren en verwerken in beschoeiingshotten, waardoor een breed assortiment voor de grond-, weg- en waterbouw beschikbaar is.

Bekijk deze video over Accoya®.

Kenmerken

Voordelen

 

Bestekteksten

Ter ondersteuning stelt Van Swaay Duurzaam Hout standaard bestekteksten ter beschikking. Via onderstaande linkjes kunt u bestekteksten vinden voor Accoya®.

Bestektekst H2H® Accoya®

Bestektekst Accoya® damwand

Toepassingen

Accoya® is geschikt voor tal van toepassingen, zoals damwanden, combischotten, steigers en afrasteringen. In grond/-watercontact heeft het een gegarandeerde levensduur van minimaal 25 jaar en bovengronds minimaal 50 jaar.

Wadpost "de Kalkman" op Engelsmanplaat

Onlangs is op Engelsmanplaat een nieuwe wadwachtpost gebouwd, waarbij is gekozen voor het gebruik van o.a. Accoya®. De voormalige wadpost had de slag met de elementen verloren, waardoor men op zoek is gegaan naar duurzaam hout met de hoogste duurzaamheidsklasse. Hierdoor kwam Accoya® in beeld. Van Swaay Duurzaam Hout heeft het Accoya® hout voor dit project mogen leveren.

Project van Staatsbosbeheer: Wadpost 'de Kalkman' op Engelsmanplaat
Ontwerper: Niko Hoebe Ontwerpers BV - Alkmaar

Een filmpje over deze nieuwe wachtpost kunt u vinden via onderstaande link:
De nieuwe Wadwachtpost op Engelsmanplaat: ‘De Kalkman’

Wilt u meer weten over Accoya®? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.